Onnekasta vuotta 2013

Kiitos sinulle, joka tulit sivuilleni ja minuun tutustumaan! Olen Inga Söder. Laulaja ja lauluntekijä sekä laulunopettaja. Olet ehkä nähnyt minut Linnan juhlissa Kaartin Combon solistina tai Tartu Mikkiin tai Bumtsibum -ohjelmissa tai keikalla yrityksesi juhlissa tai nyt uutena tulokkaana the Voice of Finland -ohjelmassa.

Olen päässyt tekemään töitä kotimaisten huikeiden eturivin artistien kanssa mm. Alliance Bändin riveissä. Ja Suomen kuumimmat bilemestat on tullut kierrettyä myös oman bilemusiikkia soittavan INGA-bändin kanssa.

Minusta on kuitenkin tuntunut pitkään siltä, että seison musiikkini kanssa tienristeyksessä, enkä osaa valita, minkä tien ottaisin. Kaikki musiikki on niin hauskaa ja mielenkiintoista, ja koen, että olen ollut onnekas päästessäni musisoimaan niin monien lahjakkaiden ihmisten kanssa ja monella tavalla. Viime syksynä minulle tapahtui kuitenkin jotain mullistavaa ollessani isäni bändin kanssa keikalla Pyhätunturin päällä pienessä kahvilassa. Jazzstandardeja siinä laulaessani huomasin, että tässä on nyt sitä jotain, mistä saan itse eniten. Nautin suunnattoman paljon keikasta ja ymmärsin, että tämä on sitä, mitä minä haluan tehdä. Sen seurauksena kokosin huippujazzmuusikoista oman bändin ja aloin tosissani säveltämään musiikkia, joka yhdistää jazz- ja popgenrejä. Ensimmäinen sävellyskonserttini pidettiinkin 12.10.2012 Oulussa Tulindberg-viikolla. Kai sillä on siis vaikutusta, mitä musiikkia isä on kotonamme soitattanut, kun olin pieni. Jazzissa nautin eniten sen rytmistä sekä improvisoimisesta. Lauluja tykkään kirjoittaa mm. elämän ihmettelystä, rakastamisen vaikeudesta ja ihanuudesta ja paikkansa löytämisestä elämässä. Teen kuitenkin edelleen monipuolisesti musiikkia, eihän koira karvoistaan pääse, mutta olen saanut lisättyä elämääni aimo annoksen rohkeutta tehdä jotain, mikä tuntuu juuri minun valinnaltani.

Opetan myös laulamista. Toimin Oulun Pop/Jazz Konservatoriossa laulun lehtorina. On todella inspiroivaa toimia lahjakkaiden nuorten kanssa, kun näkee sen saman innostuksen ja motivaation, mikä itsellä on ja pystyy jakamaan musiikin ilosanomaa joka päivä monien kanssa! Olen valmistunut pop/jazz laulunopettajaksi Helsingin ammattikorkeakoulusta. Lisäksi olen hakenut eväitä opettamiseen Kööpenhaminasta Complete Vocal Instituutista, josta olen vasta valmistunut valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi.

Kiirettä siis pitää. Olenkin monesti miettinyt pitäisikö elämässä olla jotain muutakin kuin musiikki, mutta kyllä laulunopettamisesta, laulun harjoittelemisesta, laulunopettajaopinnoista, keikoista ja keikkojen järjestelyistä saa kiitettävästi päivänsä buukattua! ;-D Hienovaraista elämänmuutosta kuitenkin tässä yritän, jotta vielä kunnostansa voisi tässä pitää huolen…

Laulan myös oululaisessa rokkibändissä nimeltänsä Auria. Käykää tsekkaamassa ja kuuntelemassa.

Nyt siis olen uusien haasteiden edessä tammikuussa starttaavassa the Voice of Finland -ohjelmassa. Voice on tähän mennessä ollut yksi jännittävimmistä kokemuksista, missä olen ollut mukana, ja toivon, että saisin olla mukana siinä mahdollisimman pitkään! Saa tsempata, saa tykätä, ja jos vaikka pääsisin live lähetyksiin asti, niin saa äänestää!

Tutustu myös facebook-sivuuni, päivittelen sitä ehkä aavistus useammin!

Onnekasta vuotta 2013 toivottaa uuden alussa oleva Inga!